Hemmet

Hur brandsäkert är ditt hem?

2016-12-20 12:29 #0 av: VildaVittra

Har du brandvarnare, brandsläckare, brandfiltar, brandstege osv? Möblerar du så att det är lätt att ta sig ut genom fönsterna? Har du en utrymningsplan? 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-12-25 08:37 #1 av: [Tuulikki]

Bor i flerfamiljshus. Mamma, pappa och lillebror längst ner. Jag och sambon i mittenlägenheten och min storebror på vindsvåningen.

Alla har brandvarnare, alla vet var brandsläckarna står, det finns en brandfilt i varje kök, storebror har en brandstege nära fönstret. Alla utgångar kan man lätt ta sig ut på, ingen blockeras.

Pappa har varit brandman så vi syskon kan en hel del. Vi har t.ex övat på att använda brandsläckare flera gånger, något som många i min ålder (21) aldrig fått göra.

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2016-12-25 10:43 #2 av: Cragan

2 brandsläckare 1 gammal dålig en med vatten och 1 pulversläckare
2 av 6 fönster kan det göra ont att hoppa ut igenom men borde inte resultera i något värre än en stukad vrist.
ska ha ett par brandvarnare liggandes utan batteri Hyschar var av en går att koppla till bellman systemet ( http://www.earstore.se/bellman-visit-varseblivningssystem ) den kan till o med ha batteri fast tveksamt 

pulversläckarn vet jag hur den skall användas tack vare utbildning i heta arbeten aka brandvaktsutbildning för svetsarbetare Anmäl
2016-12-25 11:40 #3 av: Leifsdotra

2 brandsläckare, dvs en på varje våning. 3 brandvarnare och 2 brandfiltar. Inga trånga passager som gör det svårt att ta sig ut.

Anmäl
2016-12-25 13:47 #4 av: Ria74

Bor i marklägenhet nu med fönster på 2 håll och altandörr så inga problem att ta sig ut. Har brandvarnare, brandsläckare och brandfilt också.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2016-12-25 20:12 #5 av: DesK

Bor i en enplanskåk utan källare, så inga problem att ta sig ut. Dock bör jag snarast skaffa en brandsläckare och en brandfilt till, eftersom kåken är så lång och eventuellt kan bli avstängd på mitten vid en brand. 

Désirée

Anmäl
2016-12-27 19:03 #6 av: Aleya

Brandfilt och brandvarnare står hyresvärden för. (Har två)
Bor på 3 våningen så det skulle göra jäkla ont att hoppa. Men kan och det behövs.
Ska skaffa en släckare.

Tips till alla som äger en släckare att vända på den en gång om året och kolla trycket på mätaren.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-12-27 19:05 #7 av: Fridaaaa

Har brandsläckare och brandvanare. Och kan ta oss lätt ut genom fönstrena.
Ska dock skaffa en brandsläckare till, har "bara" en i hallen, jag vill ha en i sovrummet också

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2016-12-29 12:52 #8 av: Em_

Vi har brandsläckare och kamera kopplad till larmcentral. Brandsläckare finns men ingen filt, det måste vi fixa. Köksbordet täcker visserligen ena köksfönstret, men annars är det lätt att ta sig ut. Jag har hört att det är krav på brandstegar på alla tvåplans hus i Finland, tycker det borde vara samma här. 

Tror inte bostadsrättsföreningen blir så glad om vi ställer oss och borrar i tegelfasaden men det är i alla fall buskage längs med huset så man landar mjukt om man hoppar Galen

Anmäl
2016-12-29 13:03 #9 av: VildaVittra

#8 Brandstegar kräver inte alltid borrning.  https://www.stegproffsen.se/sv/artiklar/skeppshult-repstege.html

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-12-29 13:04 #10 av: -Aida-

Jag har släckare, brandfilt, en varnare i taket, jag bor i en etta så den sitter mitt i smeten, annars har jag två ytterligare varnare på lager och batterier.
Jag har brandservice från ett företag, vet inte hur länge de varade, kommer inte ihåg, dom går igenom brandsäkerhet i mitt hem en gång om året och servar min släckare, kollar mätaren och sånt.

Anmäl
2016-12-29 15:00 #11 av: Spectabile

#9 Tack för det tipset! Helt perfekt Glad

Anmäl
2016-12-29 16:21 #12 av: tlover

I lägenheten har vi bara en brandvarnare, vi vill inte heller hoppa då det är på tredje våningen, tyvärr det sämsta stället att vara vid brand.

I huset har vi både brandsläckare, brandfilt, några släckare med tvivelaktigt tryck (som vi tänker byta ut när vi har råd) och två brandvarnare, det är dessutom enplansvilla med öppningsbara fönster i varje rum och fyra ingångar. Jag saknar huset ur brandsäkerhetssyn (och annars också Ledsen)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.