Mat med lång hålbarhet
När man preppar mat så pratas det mycket om att rotera maten så den inte blir dålig, men det finns ju mat som har riktigt lång hållbarhet, så man inte behöver göra det i första taget.
Vitt ris- jag har sett uppgifter på att det håller i 30 år. Visst kan näringsvärdet sjunka, men kalorier kommer du få i dig.
Salt- blir helt enkelt inte dåligt
Socker- inte det heller.
Kryddor- de flesta kryddor håller många herrans år efter bäst före, de kan dock förlora en del smak så man får ta mer.
Torkad sojaprotein- läste på en amerikans sida att det håller i 30 år.
Ättika- oändlig hållbarhet
Har ni några förslag?
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Många konserver håller i många år.
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar
Torkad svamp håller i minst 30 år. Pu-erh håller minst 15 år om det är svart och minst 40 år om det är grön. Torkade baljväxter håller längre än bäst före men oftast inte om man vill grodda det (har just blötlagt bönor som gick ut 2015). Koktiden kan dock förlängas. Hel säd ska visst också hålla jättelänge men hur länge vet jag inte
l'm back