Mat, näring och odling

Bästa pulverpotatismoset

2017-01-11 23:36 #0 av: VildaVittra

Bästa och pulverpotatismos i samma mening? Jupps, ni läser rätt. 

Jag håller på (eller har precis börjat) att äta mig igenom olika märken för att se vilken som är godast, sedan ska jag bunkra mer sådant. Två hittills har testats. Alla tillreder jag med en klick smör och smakar av med salt. 

Ica (Ica)- totalt vidrig. Känns som man äter mjöl, svag potatissmak.

Favorit (Citygross)- smakar potatis, lite grovkornigare så det mer liknar riktigt potatismos. 

Kommer lägga ut när jag testar fler.

Har ni någon favorit? 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2017-01-12 00:34 #1 av: Tant Grön

Felix är bäst av de jag provat.

Anmäl
2017-01-12 11:20 #2 av: Ria74

Håller med #1 Felix är bäst tycker jag.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2017-01-12 11:20 #3 av: KimE

Felix, testa den så är du klar.

Anmäl
2017-01-12 12:13 #4 av: aneri

När jag får hem min torkapparat som jag har lånat ut så ska jag även testa att göra eget potatismos.

Anmäl
2017-01-12 15:43 #5 av: Agafia

#4 . Vad är det för torkapparat ?

Anmäl
2017-01-12 16:36 #6 av: aneri

#5

Den här: http://www.hus-modern.se/koksmaskiner/svamptorkkonservering/elektrisk-tork-evermat-svensktillverkad

Men min köpte jag för cirka 30 år sedan men den verkar ha exakt samma funktioner idag som då. Jag har cirka 10 torkollor till den så jag kan torka mycket åt gången.

Det finns ju billigare apparater nu, men jag tror att det bästa är att använda de som inte är av plast.

Anmäl
2017-01-12 16:44 #7 av: aneri

Vilket mos tycker ni kan vara  bäst hälsomässigt sett?

Denna som sägs är utan tillsatser men socker?http://www.felix.se/produkter/potatismos-utan-tillsatser-20-p/

Eller denna med tillsatser men inget socker?

http://www.felix.se/produkter/klassiskt-potatismos-6-portioner/

Anmäl
2017-01-12 18:06 #8 av: Halvdansken

Faktiskt mest potatis i det med tillsatser. Och kanske det är bättre i preppingsynpunkt, håller längre?? Men det är ren gissning. 

Varför i hela fridens namn har man socker i potatismos? Potatisen är ju söt i sig.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-01-12 19:22 #9 av: aneri

#8

Kanske för att socker är en drog och då skapar de ett  behov så att folk fortsätter äta av den produkten?

Jag ska kolla hållbarheten om jag hittar båda produkterna på ICA Maxi på tisdag.

Anmäl
2017-01-13 01:11 #10 av: Ms_Raptorskull

Gillar också Felix bäst, ska dock testa potatismoset från city gross om jag kommer ihåg att köpa det nästa gång. 

Anmäl
2017-01-13 12:37 #11 av: Em_

Jag har också felix, tycker det duger. Äter det inte så ofta, så det har aldrig blivit av att prova någon annan sort. Jag brukar gå helt banans med kryddor på pulvermos. Jättekul att testa massa skumma kombinationer, haha. Chili- och paprikapulver är riktigt gott om man vill köra på ett säkert kort. 

Anmäl
2017-01-13 13:15 #12 av: aneri

Man ska ju bara preppa sådant som man i normala fall äter, eftersom man kontinuerligt behöver äta av förrådet. Att äta helfabrikat och icke ekologisk mat är naturligtvis helt okey och ett måste i en krissituation. 

Men det känns inte rätt att köpa mat som man inte äter i normala fall och sedan känna sig tvingad att äta av det för rotationens skull. Preppar man mycket kan det ju bli en hel del att rotera. Jag skulle inte gilla att t ex äta 33 portioner potatismos om det inte var kris.

Är det bara jag som enbart äter råvaror och ekologisk mat här? Hur kringgår man detta som preppare?

Anmäl
2017-01-13 13:36 #13 av: VildaVittra

#12 När jag splittrade mitt fibulaskaft för ett gäng år sedan tog det flera dagar innan jag kunde stå upp mer än kanske en minut (det gjorde så ont att det svartnade för ögonen). Då bodde jag inte ensam, så matlagningen var inget problem. Men nu bor jag själv och måste preppa för sjukdom/skada och jag har dessutom ett gäng hundar som gärna äter pulvermos (de åt igår upp Ica-moset så jag slapp). Pulvermos kan jag tillreda sittande i soffan dessutom, så jag måste inte ens ta mig till köket. 

Så i den frågan struntar jag i ekologiska varor, trots att jag är självhushållare och miljömupp. Jag vill bara att det smakar okej så jag inte hoppar över att äta. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2017-01-13 14:19 #14 av: Cert

Felix tycker jag funkar fint. Men är jag på dåligt humör kan jag äta nästan precis vad som helst. Det finns förhoppningsvis senap som döljer ganska mycket smak. :P

Anmäl
2017-01-13 14:31 #15 av: aneri

#13 I din situation och med  dina förutsättningar så gör du ju helt rätt.  Och varför bry sig överdrivet om vad maten innehåller, bara den smakar, om man inte behöver? Jag önskar att jag kunde göra detsamma.

Jag själv har ju en sådan otur att jag blir dålig, ibland allvarligt sjuk, om jag äter behandlad mat med tillsatser, eftersom jag är histaminintolerant och dessutom får läckande tarm om jag äter fel.  Därför är jag tvungen att testa och undersöka en hel del för att kunna lista ut vad jag kan preppa., så jag inte blir sjuk.

Jag ska testa eget potatismospulver när jag så småningom får tillbaka min torkapparat. Men folk har ju tyvärr ofta en förmåga att inte hitta de prylar som man lånar ut.  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.