Allmänt

Kändisar som preppar

2017-01-30 14:29 #0 av: Huygens

End of times

Vet dom något som vi inte känner till? Det finns kändisar som bygger tillflyktsorter långt borta från stora metropoler. Industrimagnater, multimiljardärer, mediamoguler, finanstorpeder osv.

Sönerna James Murdoch och Lachlan Murdoch bygger ett tillflyktsställe ute i den kanadensiska vildmarken.

Miljardärerna Peter Thiel, Kim Dotcom och Alibabagrundaren Jack Ma söker alla tillflyktsplatser på Nya Zeeland. Även regissören James Cameron, ryske stålmiljardären Alexander Abramov och finanstoppen William Foley har köpt mark eller egendom på Nya Zeeland.


Anmäl
2017-01-30 15:52 #1 av: Agafia

Kanada kan jag förstå men flytta till Nya Zealand ? Ligger det inte nära provsprängningar i havsbotten av atomvapen ?

Anmäl
2017-02-02 01:23 #2 av: Huygens

Doomsdaybostäder av lite dyrare tappning i Kansas. Förnödenheter för flera år.


Anmäl
2017-02-04 11:54 #3 av: Huygens

Det råder lite upprörda känslor i Nya Zeeland över att extremrika amerikaner fått Nya Zeeländskt pass rekordfort utan någon egentlig motivering.

Artikel som tar upp att miljardärer från Silikondalen och Wall Street söker sej till Nya Zeeland och Chile, där klimatet är bra och kostnaderna låga. Dessutom är det nära till ev baser på Antarktis.

Finansmannen Sam Altman, hedgefond miljardären Julian Robertson, reddits Steve Huffman, dataindustrialisten Yishan Wong och Oracle-grundaren Larry Ellison är några som tagit sej till Nya Zeeland eller Hawaii. Ellison har även köpt ett eget flygbolag.

Yahoo-chefen Marvin Liao har lärt sej skjuta med pilbåge och har samlat på sej en uppsjö projektilvapen som inte kräver explosiv ammunition, för att skydda sin fru och dotter.

Industrimiljardären Reid Huffman nämner att försäljningen av prepperbostäder för dom rika och berömda säljs med kodord i bästa frimurarstil. Säger du att du ska flytta till Nya Zeeland, ökar dina chanser att få ett bra erbjudande på en lyxbostad i en överlevnadsbunker från Kalla Krigets tid.

Facebooks produktchef Antonia Garcia Martinez köpte delar av en ö utanför USAs nordvästra kust för att undvika konfrontationer. Martinez installerade flera vattentankar med tilapia, en matnyttig fisk som man kan äta när havet förgiftats av Fukushimaavfall el dyl.

22 % av USAs invånare tror att världen kommer gå under.


Anmäl
2017-02-06 19:24 #4 av: [NeferNefer]

Apropå USA-medborgare som söker medborgarskap i andra länder och tror att världen ska gå under, har ni läst "Varning!" av Neil Strauss? Han besöker massor av viltjägare, undergångssekterister (inte mitt ord, det står på baksidan av boken) och preppers och provar all möjlig utrustning. Men det absolut bästa tipset han har (om jag nu minns rätt) är att söka medborgarskap i ett europeiskt land. Så vad gäller den saken är vi ju hyfsat sejf redan Cool

Ska nog läsa om den här boken förresten, det var ett tag sen.

http://www.pocketforlaget.se/titel/varning/

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.