Utrustning

Hur tänker du kring BOB?

2017-01-30 17:23 #0 av: Mr_Si

Många BOBar jag sett har varit utformade med friluftsutrustning så ägaren ska kunna klara sig i vildmarken ett tag.

Jag känner mig skeptisk till att jag någonsin kommer hamna i en situation där mitt bästa alternativ är att "fly till skogs" en begränsad period och har därför länge valt att inte packa någon sån väska.

Något jag däremot har fått upp ögonen för är möjligheten att brandkåren en dag ringer på och informerar mig om att det brinner någonstans i huset och att vi ska va ute NU (eller att brandlarmet går mitt i natten eller liknande scenarion). I det läget vore det trevligt att ha en mindre väska vid dörren med lite extrakläder, nån flaska vatten, en nödpeng, kopior på viktiga papper och lite annat smått och gått för att underlätta vistelsen hos lämplig vän eller bekant som vi får söka skydd hos.

Hur tänker ni kring olika väskor? Har ni en eller flera färdigpackade? Vad finns i dom? I vilka scenarion ser ni att ni skulle behöva dom?

Anmäl
2017-01-30 17:36 #1 av: VildaVittra

Jag har ingen direkt BOB, men min handväska är alltid packad med det som jag behöver, som mediciner, telefon osv. 
En sak folk sällan preppar med är en BOB för akuta sjukhusvistelser, därav bär jag alltid med mig mediciner osv, skulle dock behöva något varmt att sätta på mig som inte tar mycket plats i väskan, för senaste gången jag fick åka ambulans, så hade jag bara ett linne på mig och en kort kjol, det var lite kallt på hemvägen sedan på kvällen eftersom det var vår. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2017-01-30 17:38 #2 av: Mr_Si

#1 inte för att märka ord men det du har i handväskan skulle jag kalla för din EveryDayCarry (och är alldeles utmärkt :) )

Anmäl
2017-01-30 17:46 #3 av: VildaVittra

#2 Jag skrev faktiskt inte att det var en BOB. Glad Vet inte vad man skulle kalla den egentligen, eftersom jag inte bär med mig den varje dag, bara de få gånger jag måste lämna min lilla gård och det dessutom är mediciner i som jag sällan behöver, jag vill bara inte stå där den dagen skogen brinner utan alla vid behovsallergimediciner. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2017-01-30 18:00 #4 av: Mr_Si

#3 kanske en SomeDaysCarryBag ;) ;) ;)

Anmäl
2017-01-30 22:07 #5 av: Agafia

Jag kallet det för handväska 😉

Anmäl
2017-01-30 22:13 #6 av: Mr_Si

#6 tactical purse kanske? ;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.