Utrustning

Krislåda

2018-11-04 13:19 #0 av: Tant Grön

Här finns bra tips på vad man behöver ha om något händer. https://www.redcross.se/vart-arbete/k2/krisberedskap/krislada-sakerna-du-ska-ha-hemma/

Anmäl
2018-11-11 19:44 #1 av: -Aida-

Jag har mycket att komplettera ser jag i min krislåda. Gapskrattar

Anmäl
2018-11-21 11:23 #2 av: Leifsdotra

Bra lista!

Tändsticks-/tändarförrådet behöver nog inventeras. Vi har vedspis och braskamin så vi har både uppvärmnings- och matlagningsmöjligheter utan problem. Men man måste ju kunna tända elden också Skrattar

Tror att powerbanken har självdött och att batterier behöver införskaffas. Annars har vi allt på listan utom kontanter och koltabletter tror jag. 

Vi har egen brunn (faktiskt 3 brunnar som funkar) och  gjorde äntligen slag i saken och skaffade dieselaggregat och har testat det så vi kan köra pumpen i brunnen på aggregatet vid strömavbrott. Visst kan man hinka upp vatten också, men med hästar och får så går det åt många hinkar per dag...

Anmäl
2019-02-13 09:42 #3 av: Eda

Jag kan tänka mig att många inte har plats med så stora vattendunkar som föreslås i krislådan. Jag har en väninna i Stockholm som har en vattendunk på sin vind, som jag antar hon inte byter vatten på så ofta och då bildas väl alger i den.

Vore det inte bättre att skaffa många 1-litersflaskor med okolsyrat bordsvatten med förslutning som man kan placera lite varstans? 

Anmäl
2019-03-17 07:57 #4 av: KimE

Nej bordsvattnet är saltat så det går inte att använda till allt. Därimot så går det att skaffa konserver som redan har ett vatteninnehåll och inte behöver mer till tillagning.

Vattenreningstabletter/medel kan användas om man är osäker på om vattnet går att använda.

Anmäl
2019-03-17 17:31 #5 av: Daltorpet

#4 Jag frågar nu bara för att jag är nyfiken och inte har en aning själv.
Men varför kan inte bordsvatten användas till allt och vad kan det inte användas till?

Jag har haft vatten i dunkar i flera år och jag märker ingen skillnad på kvalitén. Åtminste inget jag blir dålig av.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.