Överlevnadskunskap

Säkerhet- från andra människor.

2019-06-12 18:15 #0 av: Linn Is The New

Vi säger att ett krig som drabbar alla städer och kommuner i Sverige. Kriget kommer vara i ett år, och resurserna börjar ta slut redan den första veckan. Eller, en kärnolycka eller en fruktansvärd miljökatastrof drabbar hela landet hårt och även där tar resurserna slut.
Folk kommer självklart bli desperata. Affärerna kommer bli rensade, inte bara på mat men även medicin och andra varor. Detta kommer därefter leda (såklart) till att alla kommer göra vad som krävs att SINA familjer och SITT hem kommer först. Medmänskligheten kommer sjunka drastiskt, speciellt eftersom alla områden är drabbade. Med största sannolikhet kommer inbrotten öka massor, inträde på folks egendom och antagligen våldsbrott.
Så vad ska man göra för att skydda sin familj, eller sina djur, mot andra människor? Vad har ni för lås och "taktiker" om något av det jag berättat skulle inträffa?
Lås som är elektroniska är ju extremt sköra om något skulle hända. Det första jag kommer att tänka på är att mörkläggningsgardiner är väldigt bra, speciellt om det är ett hus som inte är känt för stan. Samt tillgång till 2 dörrar, helst en bakväg om man snabbt behöver fly från sitt egna hem.
Vad har ni för tankar kring detta?

Anmäl
2019-06-13 10:44 #1 av: Niklas

Min tanke är att det vore bättre att samarbeta om maten och allt möjligt annat. Ju fler vi är, desto säkrare.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-06-13 12:07 #2 av: Linn Is The New

#1 Jo det stämmer. Hade du uteslutit folk som du vet du har haft svårt att lita på förr?

Anmäl
2019-06-14 09:17 #3 av: Niklas

Jag vet inte. Det finns ingen som jag på rak arm tycker stämmer in på den beskrivningen. Till att börja med hade jag vänt mig till familjen och släkten, därefter till vänner och andra.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-06-14 09:18 #4 av: Niklas

Grannar skulle jag också hålla kontakt med.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-06-14 09:38 #5 av: Maria

Jag tror inte medmänskligheten kommer att sjunka. Snarare tvärtom.

/Maria

 

Anmäl
2019-06-14 15:19 #6 av: Leifsdotra

Med tanke på att vi i min familj och vårt hem är bäst förberedda för en katastrof av alla mina närmaste släktingar (vi har flera fungerande brunnar, egen ved/skog/veduppvärmning/vedspis osv) så skulle jag samla mina närmaste hos mig. Då är vi många som samarbetar med att sköta självhushållningen som måste till. Vi är också många som kan hålla koll efter mindre trevliga individer, för de som redan idag är lite opålitliga och mindre noga med att skilja på mitt och ditt kommer säkerligen att bli än värre vid en katastrof tänker jag. Vi har hundar som varnar när någon kommer och skulle behöva stärka upp med något mer varningssystem tänker jag. 

Anmäl
2019-06-15 23:16 #7 av: Daltorpet

Jag är helt säker på att medmänskligheten kommer att sjunka då den redan i ett bra läge inte är på topp. När maten tar slut kan man göra mycket för att få äta.

Mitt hem ligger långt ute i skogen. Väldigt svår väg med flera bommar, man kommer inte dit utan en högre 4wd. Hemma har jag fyra hundar, två kangaler, en labrador och beagle så helt klart kommer man att varnas. Utöver det en flock gäss.

Några linderödsvin bökar runt på tomten. (Ser ut lite som vildsvin)

Till torpet är det vanliga lås och inget jag tänkte förstärka, vill någon ta sig in och tar de sig förbi de andra hindren så tar de sig in iaf.

Anmäl
2019-06-17 10:59 #8 av: Niklas

#7: ”När maten tar slut kan man göra mycket för att få äta.”

Är inte det ett bra tillfälle att värva medlemmar till gemenskapen? ”Om du hjälper oss med försörjningen får du bo hos oss och äta vår mat.”

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-06-17 12:43 #9 av: Linn Is The New

Det svåra är väl att man inte ska lita på vem som helst. Vissa är giriga och kommer vilja ha den sista biten helt själv... Ju fler desto svårare skulle jag säga. En grupp på max 10 personer som man kan lita på.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.